Amazon разработва количка, изчисляваща крайната цена и таксуваща клиентите автоматично

Amazon разработва колички, които ще следят добавените в тях продукти и автоматилно ще изчисляват сумата им. Тези “умни” колички също ще таксуват клиентите автоматично. По този начин няма да има нужда те да се редят на опашка на каса.

Първата такава количка ще се появи в новия магазин на Amazon за хранителни стоки в Лoc Aнджeлиc. Магазинът ще отвори врати тази година.

Всички клиенти, които използват “умните” колички, ще трябва да си направят акаунт в Amazon. При влизането им в магазина ще трябва да сканират код в приложението на Amazon. По този начин кодът ще впише количката им в акаянта.

Количките ще имат камери, които автоматично да сканират предметите, които се поставят в нея. Ако клиент извади даден артикул от количката, то той ще бъде премахнат от крайната цена.

Количките също така ще имат дисплей, където клиентът ще вижда както всички артикули, които е сложил в количката си, а и крайната сума, която трябва да заплати. След като потрибителят плати ще получи имейл с копие от касовата си бележка.