Първият Цивилен Полет На SpaceX Се Завърна От Космоса!

В началото на миналата седмица първият цивилен космически полет на SpaceX стана факт, а в Неделя екипажа се върна на Земята като се приводниха край Флорида! Те прекараха три дни в орбита като са обикаляли Земята над 15 пъти на ден.

Екипажът на капсула “Дракон” се състоя от четирима, един от които е милиардера Джаред Айзъкман – който плати пътуването не само за себе си, но и за останалата част от екипажа.

Много хора обаче не знаят, че този полет има цел, която е набиране на средства за Детската болница „Св. Джуд“, където се провеждат изследвания за рак и се предоставя тбезплатни грижи на деца с рак. Целта им е да съберат 200 милиона долара – половината част е покрита именно от милиардера Джаред Айзъкман, а останалото се събира чрез дарения. Екипажът на “Дракон” са били взели предмети в сувалката, които ще бъдат продадени на търг – произведения на изкуството, препарирани животни, хмел за бира и прочие. Всички пари направени от продажбите ще бъдат дарени за болницата.

SpaceX планира по 6 туристически полета в Космоса всяка година, като за следващите полети ще има подобрения по тоалетната след като стана ясно, че екипажа е имал проблеми с използването й. Илон Мъск също спомена, че ще сложат малка печка, в която всички да могат да си претоплят храната, тъй като Джаред Айзъкман и останалата част от екипажа три дни са яли студена пица, защото не са имали къде да я стоплят.