Първата фабрика в Европа за ядливи чаши е в Пловдив

Пловдив изпревари цяла Европа и създаде първата фабрика за биоразградими ядливи чаши. Тези чаши се наричат Cupffee и вече се произвеждат над 2.5 млн. бройки месечно във фабриката, която е с площ 3600 кв. м.

Планира се пускането на още три производствени линии, за да може производството да се качи на 10 милиона месечно, което е невероятно постижение за България и Европа!

Идеята на чашите Cupffee е да намали отпадъците от пластмасови чашки, които са огромен проблем за Планетата ни – както знаем една пластмасова чаша се разгражда повече от 400 години.

Cupffee е екологична и биоразградима

Тези чаши са създадени от натурални съставки – нямат ГМО продукти, изкуствени оцветители, подсладители, или консерванти.

Министърът на икономиката Даниела Везиева сподели, че е горда, че именно в Пловдив се произвеждат такива чаши, които имат потенциала да решат проблема с пластмасовите отпадъци. Тя добави, че всеки използва пластмасови чаши, точно заради което Cupffee е решение за този така наболял въпрос. “Това е бъдещето” заяви тя!

Компанията вече четири години прави опити и разработки като вече са готови с продукт, който може да се използва от всички.